Begeleiding in Zeeland (Zuid-Beveland) voor kinderen van 8 tot 18 jaar

Leerontwikkeling

Het ontwikkelen op het gebied van leren en school gaat niet altijd vanzelf.

Boos worden. Vlug afgeleid zijn. Druk gedrag. Moeite met plannen. Moeilijk kunnen concentreren. Geen overzicht. Slechte concentratie. Onzekerheid. Weinig motivatie. 

Matura Coaching biedt ondersteuning om de schoolse- en leerprestaties te versterken. Deze ondersteuning bestaat uit het trainen van de executieve functies. 

Executieve functies zijn denkfuncties van de hersenen die er voor zorgen dat iemand kan functioneren in het dagelijks leven. Denk hierbij aan: organiseren, plannen, concentreren, aanpassen van gedrag, motivatie, omgaan met emoties, beheersen van impulsen, doorzettingsvermogen, flexibel zijn en een goed zelfbeeld hebben. 

Goed ontwikkelde executieve functies zorgen ervoor dat een kind bewuste en goed doordachte (re-)acties laat zien.

Door middel van het intake-formulier en het intakegesprek wordt bepaald welke executieve functies van het kind aandacht verdienen. Vervolgens gaat Matura Coaching samen met het kind aan de slag met het trainen van de executieve functies. Dit wordt gedaan met behulp van praktische opdrachten, oefeningen en werkbladen. Daarnaast krijgt het kind opdrachtjes mee naar huis om zo alles wat hij bij Matura Coaching leert ook toe te passen in het leven van alledag. De ouders worden hier ook in betrokken, zodat zij hun kind zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen.

De coaching vindt plaats in de praktijkruimte en/of in de buitenlucht. In overleg kan de coaching ook online of thuis bij het kind worden aangeboden.

 Matura Coaching begeleidt ook kinderen met de diagnose ASS en AD(H)D.


Enthousiast geworden? Deel de website van Matura Coaching via: